juni, 2022

18jun11:0016:00Husförhör i Alfta - kulturhistorisk byfestival

Evenemangsdetaljer

Premiär för 2000-talets husförhör!

Välkommen till en kulturhistorisk byfestival i Alfta.

Välkommen till den stora kulturhistoriska byfestivalen i Alfta – Husförhör i Alfta. Festivalen är ett tillfälle där vi ”förhör” husen om både dess byggnadshistoria och om vilka människor som bott i dem. I hembygdshuset medverkar under dagen flera museer och föreningar med berättelser från bygden och information kring sina verksamheter. Här kan du träffa representanter från bland annat Länsmuseet Gävleborg, Fängelsemuseet, Hälsinglands museum, Arkiv Gävleborg och Alfta hembygdsförening.

Vid kyrkan visas olika hantverk, bland annat textilier med kyrklig koppling. På hälsingegårdarna Hans-Ers, Per-Ols och Ol-Mårs ges visningar och på Ol-Anders hålls marknad, ordnas lekar och här finns också fika till försäljning. Under dagen finns möjlighet att träffa både byggnadsantikvarier och arkeologer som berättar som sina jobb och ger kostnadsfri rådgivning.

För mer info: Richard Schill, pedagog på Länsmuseet Gävleborg, richard.schill@xlm.se

Mer

Tid

(Lördag) 11:00 - 16:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

X
X

Vi använder kakor (cookies) på denna webbplats i syfte att förbättra dina användarupplevelser, föra statistik om trafiken på den och och förbättra våra tjänster.

Om du fortsätter att använda webbplatsen eller klickar på “godkänn” så godkänner du användningen av kakor. Klicka här om du vill få mer information om kakor.